Annerie Verploeg    
    HOME             COACHING EN TRAINING             OVER ANNERIE             BLOG             CONTACT    
         
           
   

Eigenheid en Eigenwaarde

   
   

Het vinden van eigenheid en het ontwikkelen van een stevig zelfbeeld

Eigenheid en eigenwaardeWat is eigenheid? Eigenheid is datgene wat kenmerkend is voor jou, wat je onderscheidt van anderen. Ieder mens is uniek; in karakter, in levenservaring, in gevoelens, in doen, in wensen, in dromen, in kwaliteiten. Leven vanuit eigenheid is zijn wie je in wezen bent. Dat klinkt simpel, maar in de praktijk is het nog niet zo makkelijk.

Als kind hebben we allemaal een onbewuste innerlijke strijd gevoerd tussen wie we zijn, wat we willen zijn en wat er van ons verwacht wordt. En ook als volwassene krijgen we vanuit de maatschappij veel boodschappen mee dat we anders of beter moeten worden: succesvoller, gezonder, slanker, rijker, mooier, slimmer en ga zo maar door. Hierdoor kunnen er belemmerende overtuigingen en patronen ontstaan en het contact met wie je wezenlijk bent raakt in meer of mindere mate verstoord. Dit kan leiden tot klachten, problemen of een wens tot verandering.

Écht jezelf zijn is een sleutel tot voldoening, vitaliteit en welzijn. Coaching kan je helpen om je eigenheid te (her)ontdekken, te weten wie je bent en te zijn wie je bent, gebruik te maken van jouw unieke kwaliteiten en je leven van binnenuit vorm te geven.

Voor wie?

Coaching naar Eigenheid & Eigenwaarde is geschikt voor jou als:

  •

je wilt onderzoeken wie je bent, wat écht belangrijk voor je is en wat jou beweegt, om daar vervolgens handen en voeten aan te geven;

  •

je een stevig(er) zelfbeeld op wil bouwen;

  •

je meer zelfcompassie en zelfacceptatie wil ontwikkelen;

  •

je los wil komen van patronen en overtuigingen die je belemmeren om te leven vanuit eigenheid.

Inhoud

De inhoud van het traject is maatwerk, afgestemd op jouw behoefte, op jouw vraag en op het moment. Ik maak daarbij gebruik van verschillende methodieken, modellen en werkwijzen, uit zowel westerse als oosterse stromingen. Ook opdrachten waar je thuis of op je werk mee aan de slag gaat zijn een onderdeel van het traject. Het aantal vervolggesprekken hangt af van je ontwikkelingsvraag en waar jij je bevindt in je proces.

Op hoofdlijnen bestaat een persoonlijk coachtraject uit de volgende fasen:

Fase 1:

Verhelderen
Allereerst gaan we je ontwikkelingsvraag verhelderen. Mogelijk ervaar je vooral een belemmering of een probleem en weet je nog niet wat je vraag is. Vaak ligt er ook een vraag onder de vraag. In deze fase wordt het doel en de focus van het traject helder. We brengen je situatie in kaart en je zet een stip op de horizon waar je wilt uitkomen.

   

Fase 2:

Verdiepen
In deze fase onderzoeken we waar je vraag vandaan komt, welke factoren er mee spelen en of er andere thema’s en vraagstukken zijn die raken aan je ontwikkelingsvraag. In deze fase gaat het over reflecteren, analyseren en het verkrijgen van inzicht. Je wordt je meer bewust van wie je bent en wat jij belangrijk vindt in werk en leven. Je krijgt beter zicht op waar je goed in bent en wat je wilt ontwikkelen. In deze fase leer je jezelf beter kennen.

   

Fase 3:

Verwerven
Inzicht is over het algemeen niet voldoende om tot verandering te komen. In deze fase van het coachingstraject gaan we onderzoeken wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Het kan (bijvoorbeeld) gaan om het uitbreiden van je eigen gedragsrepertoire, het aanleren van nieuwe vaardigheden of het opdoen van kennis. En vervolgens ga je experimenteren, oefenen en toepassen.

   

Fase 4:

Veranderen en verankeren
In deze fase kijken we naar wat je tegenkomt bij het praktisch toepassen van je inzichten en het geleerde, en hoe je met eventuele belemmeringen die je daarbij tegenkomt om kunt gaan. Vervolgens kijken we hoe je het nieuwe gedrag duurzaam kunt integreren in je leven.

   

Resultaat

 

 

  •

Je leert jezelf beter kennen; wat je kan, wat je wil, wat je behoeften zijn, wat belangrijk voor jou is.

 

  •

Je bent je bewust van belemmerende patronen en overtuigingen die je weghouden van écht jezelf zijn.

 

  •

Je bent bekend met tools om zelfcompassie en zelfacceptatie te ontwikkelen en te onderhouden.
 

  •

Je gaat steeds meer handelen vanuit ‘Zijn’ en je authentieke potentieel inzetten.

 

  •

Je ervaart meer innerlijke vrijheid en ruimte om je eigen keuzes te maken, die aansluiten op je waarden, drijfveren en kwaliteiten.

     

Kennismaken?

Heb je interesse en wil je graag kennismaken? Of wil je meteen starten met een coachtraject? Je bent van harte welkom. Neem vrijblijvend contact op!

   
    © Annerie Verploeg. Alle rechten voorbehouden    |    Privacyverklaring  |   Website door: Devaca Facebook   Linkedin