Annerie Verploeg    
    HOME             COACHING EN TRAINING             OVER ANNERIE             BLOG             CONTACT    
         
           
   

Mentaal en Vitaal Veerkrachtig

   
   

Versterk je mentale en emotionele veerkracht en verminder stress en de kans op een burn-out. 

Mentaal en vitaal veerkrachtigHet leven zit vol uitdagingen; kleine en grote, leuke en vervelende. Wat maakt dat de één daar beter of makkelijker mee omgaat dan de ander? Het antwoord op die vraag is veerkracht. Wanneer je veerkrachtig bent heb je een bepaalde souplesse om met de uitdagingen van het leven om te gaan.

Veerkracht is dan ook een waardevolle eigenschap die je kunt zien als een buffer, die je beschermt tegen stress, of zelfs tegen burn-out en andere psychische klachten. Onze mate van veerkracht bepaalt hoe vatbaar we zijn voor spanningen en stress. Tegelijkertijd zorgt langdurige (chronische) stress voor een afname van de veerkracht.

De mate waarin je veerkracht ervaart verschilt per persoon. Vaak wordt verondersteld dat dit puur aanleg of karakter is. Inmiddels heeft de wetenschap aangetoond dat veerkracht is aan te ontwikkelen; het is een combinatie van vaardigheden en innerlijke vermogens. Dit betekent dat je je veerkracht via bepaalde oefeningen kunt vergroten, zodat je meer rust en minder stress in je leven ervaart.

Voor wie? 

Een Mentaal Vitaal en Veerkrachtig coachtraject kan los gevolgd worden, maar kan ook onderdeel zijn van een coachtraject gericht op herstel van (of preventie) van burn-out en stress. Het traject is geschikt voor iedereen die veerkrachtiger in het leven wil komen te staan, met name ook voor mensen die last hebben van spanning en stress en het daardoor lastig vinden om te gaan met onverwachtse of ongewenste gebeurtenissen.

Inhoud

De inhoud van een Mentaal Vitaal en Veerkrachtig coachtraject is gebaseerd op inzichten en toepassingen uit de neurowetenschap, mindfulness en positieve psychologie. In het traject onderzoeken we heel praktisch hoe je innerlijke vermogens (zoals verbondenheid, veiligheid, rust, vertrouwen) kunt ervaren, ontwikkelen en gebruiken om meer veerkracht op te bouwen. We zoeken hierbij altijd naar vormen en toepassingen die passen bij jouw situatie. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvol traject is dat je gemotiveerd bent om actief aan de slag te gaan en dagelijks te oefenen.

Resultaat

 

  •

Je hebt inzicht in hoe je de werking van de hersenen kunt gebruiken
om je veerkracht te vergroten en onderhouden.

 

  •

Je wordt vaardiger in het omgaan met stressvolle gebeurtenissen.

 

  •

Je kunt effectiever handelen en denken onder druk of tegenslag.
 

  •

Je ervaart meer veerkracht, welzijn en innerlijke rust.

     


Kennismaken?

Heb je interesse en wil je graag kennismaken? Of wil je meteen starten met een coachtraject? Je bent van harte welkom. Neem vrijblijvend contact op!

   
    © Annerie Verploeg. Alle rechten voorbehouden    |    Privacyverklaring  |   Website door: Devaca Facebook   Linkedin