Annerie Verploeg    
    HOME             COACHING EN TRAINING             OVER ANNERIE             BLOG             CONTACT    
         
           
   

Van Opgebrand naar Opgeladen

   
   

Van opgebrand naar opgeladenIndividuele begeleiding bij stress, spanning of burn-out. Het coachtraject bestaat uit een integrale aanpak van lichaam, psyche en gedrag. De inhoud is gebaseerd op inzichten vanuit diverse weten-schappelijke disciplines.

Voor wie?

Voor iedereen die (chronische) stress ervaart, kampt met een overspannenheid of een burn-out, of dit juist wil voorkomen. Het uitgangspunt van dit individuele traject is om weer te leren luisteren naar je lichaam, je gevoelens en je behoeften. Het biedt je handvatten om dichter bij jezelf te komen, om fysiek en mentaal tot rust te komen en je batterij op te laden.

Inhoud

We gaan niet voor een tijdelijke quick fix, maar voor een duurzaam resultaat. Ik maak hierbij
gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden. Hierbij richten we ons allereerst op fysiek herstel. Later in het traject gaan we kijken naar oorzaken en oplossingen en richten we ons meer op mentaal herstel. Elk traject is maatwerk, maar op hoofdlijnen ziet een traject er als volgt uit:Fase 1:

Herstel van energieniveau en vitaliteit
Eerst gaan we aan de slag met herstel van je energie en vitaliteit. We kijken hoe jij de batterij weer kunt opladen. Hierbij kun je denken aan dagritme, levensstijl, inbouwen van voldoende rustmomenten, juiste beweging, in kaart brengen van energiegevers- en nemers.

   

Fase 2:

Opbouw dagelijkse activiteit
Na voldoende herstel van je energieniveau ga je geleidelijk je dagelijkse activiteiten weer opbouwen.

   

Fase 3:

Werken aan oorzaken
We onderzoeken waardoor jij stress ervaart en welke patronen of valkuilen hieraan ten grondslag liggen. En uiteraard kijken we hoe je hier anders mee kunt omgaan. Je gaat je opgedane inzichten vertalen naar praktische toepassingen.

   

Fase 4:

Terugvalpreventie
Aan het einde van het traject maak je een plan om terugval te voorkomen.

   

De invulling van het traject is maatwerk en geheel afgestemd op jouw situatie. Ik maak daarbij gebruik van verschillende methodieken, modellen en werkwijzen, uit zowel westerse als oosterse stromingen en de laatste inzichten uit de psychologie en neurowetenschap. Ook maak ik regelmatig gebruik van ademhalings-, mindfulness- en ontspanningsoefeningen. Opdrachten waar je thuis of op je werk mee aan de slag gaat zijn altijd een onderdeel van het traject.

In het intakegesprek bespreken we je klachten en je situatie. Op grond hiervan wordt een inschatting gemaakt van het aantal gesprekken dat nodig is. Herstel van chronische stress en burn-out kost tijd. De intensiteit en doorlooptijd van een traject hangt af van de ernst en duur van de klachten, persoonlijke omstandigheden en de situatie op het werk, verandermogelijkheden en specifieke leervragen.

Resultaat

 

  •

Je luistert beter naar je lichaamssignalen en herkent de eerste signalen van stress.

 

  •

Je hebt meer inzicht in patronen, valkuilen en onderliggende overtuigingen die stress veroorzaken.

 

  •

Je weet hoe je met verschillende technieken en leefstijlinterventies je herstel kunt bevorderen en stress beter kan hanteren.
 

  •

Je weet een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.
 

  •

Je ervaart meer energie en vitaliteit.

 

  •

Je voelt dat je de regie over je leven zelf in handen hebt.

     

Kennismaken?

Heb je interesse en wil je graag kennismaken? Of wil je meteen starten met een coachtraject? Je bent van harte welkom. Neem vrijblijvend contact op!

   
    © Annerie Verploeg. Alle rechten voorbehouden    |    Privacyverklaring  |   Website door: Devaca Facebook   Linkedin